NIEUWS


door Conny van Vliet 30 aug, 2017
Het clubblad, inclusief de veilingcatalogus voor 23 september a.s. is vanaf nu online beschikbaar.

Let op: Met de komst van de nieuwe website is het clubblad, inclusief de veilingcatalogus, vanaf nu beveiligd met een password en daarmee alleen toegankelijk voor leden. Leden die de catalogus digitaal ontvangen worden per e-mail op de hoogte gesteld van het wachtwoord. De leden die een papieren editie ontvangen, vinden het password terug in het clubblad.
Let op: per editie wordt het password veranderd.

Mocht u problemen ondervinden bij het inloggen en/of het downloaden van het clubblad dan gelieve contact op te nemen met de Conny van Vliet (webmaster). 

Veel leesplezier!


door Conny van Vliet 23 aug, 2017
Komt u ook naar de Multilaterale Hertogpost 2017 in ‘s -Hertogenbosch?

Vrijdag 25 augustus 2017 t/m zondag 27 augustus 2017 wordt er weer een Multilaterale georganiseerd in Nederland en ook Studiegroep Britannia is hier met een stand aanwezig.


Een multilaterale postzegeltentoonstelling in combinatie met een grote postzegel handelarenbeurs is bijzonder te noemen en komt eens in de zeven á tien jaar voor in Nederland. Meer dan 1.000 tentoonstellingskaders worden voorzien met prachtige en unieke verzamelingen van 160 verschillende verzamelaars.  Gelijktijdig met deze postzegeltentoonstelling wordt er een grote internationale postzegelbeurs gehouden in hetzelfde complex, in verschillende zalen. Dik 55 nationale en internationale standhouders, veilinghouders, organisaties en gespecialiseerde verenigingen zijn aanwezig, samen met 11 Europese Postadministraties.


De Multilaterale Hertogpost 2017 vindt plaats in het complete complex van de Maaspoort Sports & Events, Marathonloop 1 te ’s-Hertogenbosch. 

De entreeprijs bedraagt € 5,00 per persoon. Jeugdige t/m 18 jaar hebben gratis toegang.

Openingstijden voor publiek:

Vrijdag 25 augustus 2017 10:00u – 17:00u

Zaterdag 26 augustus 2017 10:00u – 17:00u

Zondag 27 augustus 2017 10:00u – 16:00u


Zie voor meer informatie:  http://multilaterale2017.nl/


door Conny van Vliet 28 jun, 2017

Zoals nu te zien is, is   de website van Studiegroep Britannia gemoderniseerd. Naast een modernere uitstraling, is ook de achterliggende techniek aangepast, waardoor de site eenvoudiger beheerd kan worden. Ook kan er sneller ingespeeld worden op nieuwtjes binnen de studiegroep. 

Vanzelfsprekend is er getracht de site zo goed mogelijk te testen, zodat minimaal dezelfde informatie en functionaliteiten beschikbaar worden gesteld als op de oude site. Mochten er echter items zijn die niet kloppen, aarzel niet en geef dit dan door aan de webmaster. Dit geldt ook voor ontbrekende informatie en/of aanvullingen voor de site.

Veel plezier bij het ontdekken van de nieuwe site!
door Conny van Vliet 25 jun, 2017
Onze gewaardeerde secretaris Annette heeft aangegeven niet herkiesbaar te zijn.
En dus: WIE MELDT ZICH, voor deze uitdaging?!? 
Gezocht: een vrijwilliger met enige computervaardigheid en kennis van de Nederlandse taal. Met het talent voor het notuleren van in totaal 8 bijeenkomsten per jaar (4 x tijdens ledenvergadering, en 4 x bestuursvergadering). Enige bestuurservaring is ook mooi meegenomen en een drang om een goedlopende organisatie verder te ontwikkelen is natuurlijk ook een groot pluspunt.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met Annette van der Schrier - Pijpers, of met één van de andere bestuursleden.

door Conny van Vliet 12 mei, 2017
Op zaterdag 27 mei 2017 vindt alweer de tweede clubdag van 2017 plaats, met deze keer zowel een presentatie als een tentoonstelling op de clubkaders.

De presentatie wordt verzorgd door  Bob Kuhry en gaat over zijn collectie Londense poststempels (deel 2). Een zeer uitgebreid en rijk verzamelgebied dat zowel op zegel als op poststuk goed verzameld kan worden.
De kaders worden deze keer gevuld door Ton Voorbraak met als onderwerp  Queen Elizabeth II "Wildings" . De verzameling laat het gebruik zien van de eerste definitieve postzegelreeks van Koningin Elizabeth II. Niet alleen enkel of meervoudige frankeringen worden getoond, maar ook postwaardestukken en het gebruik van de zegels voor minder postale diensten, alsmede fiscale doeleinden. Ook wordt aandacht besteed aan militaire conflicten waarmee Groot-Brittannië in deze periode te maken heeft gehad.
door Conny van Vliet 12 mei, 2017
Het nieuwe clubblad Britannia News 185 - mei 2017, inclusief de veilinglijsten voor 27 & 28 mei aanstaande, staan weer op onze website.  
Share by: