NIEUWS


door Conny van Vliet 13 nov, 2017
ZATERDAG 9 DECEMBER 2017: CLUBDAG IN NIEUWEGEIN

DONDERDAG 28 EN VRIJDAG 29 DECEMBER 2017 EINDEJAARBEURS 
Op donderdag 28 en vrijdag 29 december 2017 wordt in De Veluwehal te Barneveld, Nieuwe Markt 6, 3771 CB, de bekende Eindejaarsbeurs georganiseerd met postzegels, munten en ansichtkaarten. Studiegroep Britannia is beide dagen aanwezig met een promotiestand.
De beurs is beide dagen geopend vanaf 10:00 uur, de entree bedraagt € 3 per persoon per dag. Jeugd t/m 16 jaar gratis. 
Bij de hal in in de nabijheid is ruime parkeergelegenheid. Let u op de aanduidingen van de blauwe zone´s en de daar geldende parkeertijd !
De hal is goed te bereiken per openbaar vervoer.
De Eindejaarsbeurs is een promotionele verzamelbeurs met als doel het stimuleren van allerlei vormen van verzamelen. De organisatie werkt dan ook nauw samen met allerlei verenigingen, studiegroepen, culturele instellingen en tal van exposanten. Kwaliteit, diversiteit, strenge reglementen, nette presentatie en voor elk wat wils blijft kenmerkend voor de beurs. Het is o.a. hieraan te danken dat de in 1999 gestarte beurs in een tijdsbestek van enkele jaren kon uitgroeien tot het huidige internationaal bekende evenement.
Op de beurs wordt ook de nieuwe Filakrant 2018 gepresenteerd.

ZATERDAG 27 JANUARI EN ZONDAG 28 JANUARI 2018 FILATELIEBEURS 2018
Op zaterdag 27 januari en zondag 28 januari 2018 wordt de 30e FILATELIEBEURS gehouden. Let op : de beurs is ook dit jaar niet op vrijdag.
Vorig jaar bezochten ruim 3500 belangstellenden de beurs die ook dit jaar wordt gehouden in de DUDOK-ARENA op het Arenapark in Hilversum.
De Dudok-Arena hal heeft een aantal belangrijke plussen. De entree is gelijkvloers (geen trappen meer) en er is een invalidentoilet op de 1e verdieping, via de lift bereikbaar. De ligging is ideaal, de zaal ligt ca. 2 minuten lopen van station Hilversum Sportpark zodat u gemakkelijk met de trein kunt komen. De bezoekers die toch met de auto willen komen: de zaal ligt op enkele minuten van de afslag Hilversum op de A27 (afslag 15, dan 2e stoplicht linksaf).
De openingstijden zijn:
Zaterdag 10.00 uur - 17.00 uur en op zondag van 10.00 uur - 16.30 uur
Voor de verzamelaars van postzegels, poststukken, postwaardestukken, afstempelingen, automaatstroken, maximumkaarten, postzegelboekjes en vakliteratuur biedt de beurs twee dagen lang interessante mogelijkheden.
De postzegelhandel is - zoals altijd - goed vertegenwoordigd. Met ruim tachtig stands staan zij de verzamelaar ten dienste. Zowel georganiseerde handelaren als niet-georganiseerde handelaren staan samen op de beurs. Naast NVPH-leden zijn ook andere Nederlandse handelaren aanwezig en voorts handelaren uit Duitsland, Zwitserland, Engeland, Frankrijk en België. Gestreefd is naar een zo'n groot mogelijke variatie in het aanbod. Voor iedere verzamelaar is wel iets te vinden.
De toegang tot de beurs is gratis.

ZATERDAG 24 FEBRUARI 2018: CLUBDAG IN NIEUWEGEIN

ZATERDAG 19 MEI 2018: CLUBDAG IN NIEUWEGEIN

ZATERDAG 22 SEPTEMBER 201: CLUBDAG IN NIEUWEGEIN

ZATERDAG 8 DECEMBER 2018: CLUBDAG IN NIEUWEGEIN

door Conny van Vliet 13 nov, 2017
Het clubblad, inclusief de veilingcatalogus voor 9 december a.s. is vanaf nu online beschikbaar.

Naast de pfd-versie van de veilingcatalogus, wordt deze  als proef   óók in xls-formaat aangeboden.
De xls-versie biedt u als voordeel om deze, na het downloaden ervan, slechts een selectie van de catalogus te printen en ,indien gewenst, aantekeningen bij de kavels te plaatsen. Nogmaals, het betreft hier een proef. Mocht u vragen, opmerkingen en/of aanbevelingen hebt om de xls-veilingcatalogus te verbeteren, dan hoor ik het graag.

Liever in de toekomst het clubblad alleen nog digitaal ontvangen en niet meer op papier, dan kunt u dat doorgeven aan de ledenadministratie.

Mocht u problemen ondervinden bij het inloggen en/of het downloaden van het clubblad dan gelieve contact op te nemen met de Conny van Vliet (webmaster). 

Veel leesplezier!


door Conny van Vliet 13 nov, 2017
Voor leden van Studiegroep Britannia is het  bestellen van een catalogus nu nog eenvoudiger geworden. Via de website van Studiegroep Britannia kunt u door eenvoudig aan te klikken welke catalogus u wenst, een bestelling plaatsen bij Aart 't Jong.

De volledige lijst met catalogi is te vinden  in het menu  "Activiteiten" gevolgd door "Catalogi".
door Conny van Vliet 30 aug, 2017
Het clubblad, inclusief de veilingcatalogus voor 23 september a.s. is vanaf nu online beschikbaar.

Let op: Met de komst van de nieuwe website is het clubblad, inclusief de veilingcatalogus, vanaf nu beveiligd met een password en daarmee alleen toegankelijk voor leden. Leden die de catalogus digitaal ontvangen worden per e-mail op de hoogte gesteld van het wachtwoord. De leden die een papieren editie ontvangen, vinden het password terug in het clubblad.
Let op: per editie wordt het password veranderd.

Mocht u problemen ondervinden bij het inloggen en/of het downloaden van het clubblad dan gelieve contact op te nemen met de Conny van Vliet (webmaster). 

Veel leesplezier!


door Conny van Vliet 23 aug, 2017
Komt u ook naar de Multilaterale Hertogpost 2017 in ‘s -Hertogenbosch?

Vrijdag 25 augustus 2017 t/m zondag 27 augustus 2017 wordt er weer een Multilaterale georganiseerd in Nederland en ook Studiegroep Britannia is hier met een stand aanwezig.


Een multilaterale postzegeltentoonstelling in combinatie met een grote postzegel handelarenbeurs is bijzonder te noemen en komt eens in de zeven á tien jaar voor in Nederland. Meer dan 1.000 tentoonstellingskaders worden voorzien met prachtige en unieke verzamelingen van 160 verschillende verzamelaars.  Gelijktijdig met deze postzegeltentoonstelling wordt er een grote internationale postzegelbeurs gehouden in hetzelfde complex, in verschillende zalen. Dik 55 nationale en internationale standhouders, veilinghouders, organisaties en gespecialiseerde verenigingen zijn aanwezig, samen met 11 Europese Postadministraties.


De Multilaterale Hertogpost 2017 vindt plaats in het complete complex van de Maaspoort Sports & Events, Marathonloop 1 te ’s-Hertogenbosch. 

De entreeprijs bedraagt € 5,00 per persoon. Jeugdige t/m 18 jaar hebben gratis toegang.

Openingstijden voor publiek:

Vrijdag 25 augustus 2017 10:00u – 17:00u

Zaterdag 26 augustus 2017 10:00u – 17:00u

Zondag 27 augustus 2017 10:00u – 16:00u


Zie voor meer informatie:  http://multilaterale2017.nl/


door Conny van Vliet 28 jun, 2017

Zoals nu te zien is, is   de website van Studiegroep Britannia gemoderniseerd. Naast een modernere uitstraling, is ook de achterliggende techniek aangepast, waardoor de site eenvoudiger beheerd kan worden. Ook kan er sneller ingespeeld worden op nieuwtjes binnen de studiegroep. 

Vanzelfsprekend is er getracht de site zo goed mogelijk te testen, zodat minimaal dezelfde informatie en functionaliteiten beschikbaar worden gesteld als op de oude site. Mochten er echter items zijn die niet kloppen, aarzel niet en geef dit dan door aan de webmaster. Dit geldt ook voor ontbrekende informatie en/of aanvullingen voor de site.

Veel plezier bij het ontdekken van de nieuwe site!
door Conny van Vliet 25 jun, 2017
Onze gewaardeerde secretaris Annette heeft aangegeven niet herkiesbaar te zijn.
En dus: WIE MELDT ZICH, voor deze uitdaging?!? 
Gezocht: een vrijwilliger met enige computervaardigheid en kennis van de Nederlandse taal. Met het talent voor het notuleren van in totaal 8 bijeenkomsten per jaar (4 x tijdens ledenvergadering, en 4 x bestuursvergadering). Enige bestuurservaring is ook mooi meegenomen en een drang om een goedlopende organisatie verder te ontwikkelen is natuurlijk ook een groot pluspunt.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met Annette van der Schrier - Pijpers, of met één van de andere bestuursleden.

door Conny van Vliet 12 mei, 2017
Op zaterdag 27 mei 2017 vindt alweer de tweede clubdag van 2017 plaats, met deze keer zowel een presentatie als een tentoonstelling op de clubkaders.

De presentatie wordt verzorgd door  Bob Kuhry en gaat over zijn collectie Londense poststempels (deel 2). Een zeer uitgebreid en rijk verzamelgebied dat zowel op zegel als op poststuk goed verzameld kan worden.
De kaders worden deze keer gevuld door Ton Voorbraak met als onderwerp  Queen Elizabeth II "Wildings" . De verzameling laat het gebruik zien van de eerste definitieve postzegelreeks van Koningin Elizabeth II. Niet alleen enkel of meervoudige frankeringen worden getoond, maar ook postwaardestukken en het gebruik van de zegels voor minder postale diensten, alsmede fiscale doeleinden. Ook wordt aandacht besteed aan militaire conflicten waarmee Groot-Brittannië in deze periode te maken heeft gehad.
door Conny van Vliet 12 mei, 2017
Het nieuwe clubblad Britannia News 185 - mei 2017, inclusief de veilinglijsten voor 27 & 28 mei aanstaande, staan weer op onze website.  
Share by: