CLUBBLAD & VEILING


Geïnteresseerden kunnen via onderstaande artikelen een eerste indruk krijgen van het clubblad dat elk kwartaal verschijnt. In de voorbeelden vindt u enkele artikelen van zowel het actuele clubblad als enkele voorgaande edities.

Bent u lid? Bekijk dan de volledige editie van het clubblad, de veilingcatalogus en de opbrengstenlijst na het inloggen via onderstaande button.

INLOGGEN LEDEN
(187) Stamp Duty on Receipts
door Conny van Vliet
Stamp Duty werd op 28 juni 1694 in Engeland geïntroduceerd om de oorlog tegen Frankrijk te betalen. In de eeuwen die volgenden is Stamp Duty uitgebreid naar vele toepassingen. In dit artikel meer over de geschiedenis van Stamp Duty on Receipts.
(187) Zanzibar, de korste oorlog ooit
door David Verdonk
Het Britse Rijk en Zanzibar raken op 27 augustus in 1896 in oorlog.Aanleiding conflict is de dood van de pro-Britse sultan Hamid bin Thuwaini (Hamoud-bin-Thwain), twee dagen eerder.......
(186) Bermuda's 1920 & 1921 - Tercentenary zegels
door Paul Gimberg
Bermuda's eerste gelegenheidszegels bieden verrassende kansen voor verzamelaars. Als gevolg van slechte communicatie werden namelijk twee verschillende series uitgegeven voor dezelfde gebeurtenis.  Waarom en hoe lees je in dit artikel.
(186) The King George VI Collection 
door Aart 't Jong 
Uit de reeks van de King George VI Collectie wordt ditmaal verder ingegaan op de meer onbekende delen van de KGVI collection te weten luchtpostzegels en postzegels van Life Insurance Department.
(185) Het opzettelijk verminken van Engelse hoge waarden 
door Ton Voorbraak 
Het zal de oplettende verzamelaar wel eens opgevallen zijn dat veel zegels op telegrammen met hoge waarden gebreken vertonen. In dit artikel wordt kort uiteengezet waarom en hoe het 'verminken' plaatsvond.
(184) De Maltese Cross 1840-1845, plate 1-45
door Nanne Visser
Het gebruik van de Maltese kruis afstempeling begon met de introductie van de Penny Black en Two Pence Blue in mei 1840. De details over de stempels en het gebruik ervan, leest u in dit artikel.
(183) De postzegels van Norfolk Island
door David Verdonk
Op 1 juli 2016 is de uitgifte van eigen zegels van Norfolk Island gestopt. In dit artikel een terugblik op de postgeschiedenis van de Norfolk Island van 1854 tot heden.
Share by: