CLUBBLAD & VEILING


Geïnteresseerden kunnen via onderstaande artikelen een eerste indruk krijgen van het clubblad dat elk kwartaal verschijnt. In de voorbeelden vindt u enkele (delen van) artikelen van zowel het actuele clubblad als enkele voorgaande edities.

Bent u lid? Bekijk dan de volledige editie van het clubblad, de veilingcatalogus en de opbrengstenlijst na het inloggen via onderstaande button.

INLOGGEN LEDEN
INDEX STUDIEGROEP BRITANNIA "NEWS"

Onze redacteur David Verdonk heeft een index gemaakt van alle artikelen die ooit in het clubblad zijn verschenen. Deze index is geactualiseerd tot en met het Britannia News editie 200! Door op de foto hiernaast te klikken, krijgt u toegang tot deze volledige index. 
(193) Too late charing cross 
door Paul Gimberg
(192) De koning is dood, lang leve de koning 
door Dik Bakker  --- deze link betreft alleen de eerste pagina van het artikel ---
In een land waar elke frankeerzegel sinds 1840, en tot op de dag van vandaag, als enige landsindicatie het portret van de vorst vertoont, konden de zichtbare filatelistische gevolgen van de troonswisselingen in 1936 niet uitblijven.....
(192) Kleurproeven uit Groot Britannië (Victoria)
door David Verdonk   --- deze link betreft alleen de eerste pagina van het artikel ---
Eén van de meest lonende, maar vaak over het hoofd geziene manier om een verzameling op te waarderen is het toevoegen van kleurproeven...... 
(191) Een 'simpele' brief met pre-decimale Machins
door Conny van Vliet
Een artikel dat aantoont dat een brief, die er op het eerste gezicht nogal simpel uitzien, toch behoorlijk wat postgeschiedenis met zich meedragen.
(191) Analyse van de ‘penny red star’, ongetand, Plaat 19, Die I, Alfabet I
door Frans Op den Kamp
Plaat 19 is geregistreerd op 3 november 1841 en vernietigd op 7 oktober 1843. Het aantal gedrukte vellen is niet bekend. Horizontale richtlijnen zijn zeer talrijk op deze plaat.Dit artikel bespreekt hoe de verschillende zegels te herkennen zijn. Hierbij de eerste pagina's. Voor het volledige artikel, zie het clubblad.
(190) De computer als hulpmiddel - Het scannen van kleur(II)
door David Verdonk
Binnen de serie hoe de computer ingezet kan worden als hulpmiddel binnen de filatelie, dit keer het vervolg op het gebruik van de scanner (deel 1 is te vinden in clubblad 189).
(190) De soberheidsspelen van 1948
door Thom van Rossum
Een interessant artikel over de olympische spelen van 1948 gehouden in Engeland in relatie met filatelie.
(189) Het zegel dat een oorlog veroorzaakte
door Dik Bakker
Een interessant artikel dat vertelt hoe een de uitgifte van een simpel zegeltje grote gevolgen kan hebben.
(189) De computer als hulpmiddel - Het scannen van kleur (I)
door David Verdonk
Binnen de serie hoe de computer ingezet kan worden als hulpmiddel binnen de filatelie, wordt deze keer ingegaan hoe het gebruik van de scanner kan worden ingezet om de kleur van de zegel op een eenvoudige manier te bepalen.
(188) Een Embossed Forwarding Agent Kenmerk
door Paul Gimberg
Wat zijn forwarding agents en hoe zijn brieven van hen te herkennen? Aan de hand van een bijzonder exemplaar wordt in dit artikel meer uitleg hierover gegeven.
(188) Het Britse Museum en Rail Mail
door Willem Ruis
In 1969 werd het Postmuseum in het King Edward Building ingericht en bleef hier tot de sluiting van het postkantoor aldaar in 1998. Afgelopen zomer is een speciaal gebouwde nieuw onderkomen geopend......
(187) Stamp Duty on Receipts
door Conny van Vliet
Stamp Duty werd op 28 juni 1694 in Engeland geïntroduceerd om de oorlog tegen Frankrijk te betalen. In de eeuwen die volgenden is Stamp Duty uitgebreid naar vele toepassingen. In dit artikel meer over de geschiedenis van Stamp Duty on Receipts.
(187) Zanzibar, de korste oorlog ooit
door David Verdonk
Het Britse Rijk en Zanzibar raken op 27 augustus in 1896 in oorlog.Aanleiding conflict is de dood van de pro-Britse sultan Hamid bin Thuwaini (Hamoud-bin-Thwain), twee dagen eerder.......
(186) Bermuda's 1920 & 1921 - Tercentenary zegels
door Paul Gimberg
Bermuda's eerste gelegenheidszegels bieden verrassende kansen voor verzamelaars. Als gevolg van slechte communicatie werden namelijk twee verschillende series uitgegeven voor dezelfde gebeurtenis.  Waarom en hoe lees je in dit artikel.
(186) The King George VI Collection 
door Aart 't Jong 
Uit de reeks van de King George VI Collectie wordt ditmaal verder ingegaan op de meer onbekende delen van de KGVI collection te weten luchtpostzegels en postzegels van Life Insurance Department.
(185) Het opzettelijk verminken van Engelse hoge waarden 
door Ton Voorbraak 
Het zal de oplettende verzamelaar wel eens opgevallen zijn dat veel zegels op telegrammen met hoge waarden gebreken vertonen. In dit artikel wordt kort uiteengezet waarom en hoe het 'verminken' plaatsvond.
(184) De Maltese Cross 1840-1845, plate 1-45
door Nanne Visser
Het gebruik van de Maltese kruis afstempeling begon met de introductie van de Penny Black en Two Pence Blue in mei 1840. De details over de stempels en het gebruik ervan, leest u in dit artikel.
(183) De postzegels van Norfolk Island
door David Verdonk
Op 1 juli 2016 is de uitgifte van eigen zegels van Norfolk Island gestopt. In dit artikel een terugblik op de postgeschiedenis van de Norfolk Island van 1854 tot heden.
Share by: